Onze geschiedenis 

Van 1975 tot 1985 heb ik technisch commercieel ervaring op kunnen doen bij een gerenommeerd Belgisch verlichtingsbedrijf in de Noorderkempen , in alle lichttechnieken , projectuitwerking in samenspraak met vertegenwoordigers en eind verbruikers alsook aftersales oplossingen uitwerken .

Na deze periode ben ik actief in de verkoop terecht gekomen als Sales manager en ben daar een gans andere wereld ingestapt van internationaal hoogstaande bedrijven in verlichting voor sport , industrie en utiliteit waarmede een zeer technische aanpak noodzaak was in begeleiding van vertegenwoordigers en klanten. Dit heeft geleid tot de succesvolle uitbouw van mijn eigen bedrijf EMJ Lighting hetwelk ik in 2012 verkocht heb om mij toe te kunnen leggen op onafhankelijk advies , los van het commerciële en naar de behoefte van de bedrijven.

Hoe werk ik ?

Een eerste kennismaking en vrijblijvend bezoek ter plaatse

In een vrijblijvend persoonlijk gesprek leer ik je bedrijf kennen en de omstandigheden waar rekening mee gehouden moet worden . Tijdens dit eerste onderhoud kunnen uw ervaringen reeds toegelicht worden denk ik al met je 'mee' met het delen van ervaring die het verschil kunnen maken. En zo leren we elkaar ook beter kennen. Mijn gestructureerde voorzetten spreken je aan en je hebt er een goed gevoel bij? Dan maak ik een voorstel om in jou project het beste te bereiken.

De adviesopdracht

Een typische begeleiding start met het in kaart brengen van de huidige situatie. Deze wordt afgetoetst naar de behoeftes rekening houdend met de plaatselijke omstandigheden. Een doelgerichte aanpak is de enige garantie voor blijvende, goede onderhoudsvrije licht installatie. Ik formuleer concrete verbetervoorstellen naar onderhoud verbruikskosten en investering waarbij er ook gekeken wordt naar mogelijke subsidies. Er worden vergelijkingen gemaakt in wat er aangeboden wordt en wat de markt aan alternatieven kan bieden telkens vanuit kwalitatieve overweging.

Waarom mij inhuren ?

Technisch commercieel klankbord

Ondernemers en bedrijfsleiders staan er vaak alleen voor. Van gedachten wisselen met een extern vertrouwenspersoon kan helpen in het nemen van de juiste beslissingen. Vroeg of laat is er de nood naar technisch en commercieel advies van buitenaf . Een onafhankelijk advies kan U veel geld opleveren.

Welke is voor U de juiste keuze ?

Je hebt tijdelijk een neutrale persoon nodig met kennis van zaken om U de juiste keuze te laten maken. Welke verlichtingsbehoefte heeft uw bedrijf , wat is de meest economische oplossing hiervoor met een gebalanceerd budget en binnen de wettelijke normen.

Misschien heb je prima onderhoud ingenieurs en onderhoud techniekers maar dikwijls is er ruimte voor verbetering. Het is zinvol om uw team te laten zien welke verschillen er zijn in goedkoop in aankoop maar duur in onderhoud of iets duurder maar met een zeer laag onderhoudsbudget en met een minimum aan verbruik.

Dit kan zowel in uw binnenlandse als buitenlandse projecten.

Waarvoor kan je mij inhuren ?

Advies en uitwerken van berekeningen voor industrie binnen en buiten verlichting , Atex zones , parkings en weg verlichting . Nood en doorgangsverlichting

Opmeten van lichtsterkte en nagaan of deze voldoen volgens de normen.

Opmeten van de lichtsterkte op sportvelden voor keuringsverslagen.

Opmetingen in wettelijke geschillen.

Opzoeken van de beste keuzes voor uw specifieke toepassing .

Wie kan mij inhuren ?

Architecten en studiebureaus , project ingenieurs , onderhoudsdiensten of engineering, installatiebedrijven en ondernemingen welke aan hernieuwbare energie werken of energie audits doen. ASB Lichtadvies


MET TROTS MAKEN WE UNIEKE & ESTHETISCHE VERLICHTING VOOR DE MODERNE OMGEVING